6.9.2013

Nuoriso-ja vapaa-ajanohjaaja

Noni, aattelin nyt tulla kirjottaa sen koulupostauksen, ku kerrankin on aikaa. Eli mä opiskelen Nuoriso-ja vapaa-ajanohjaajaks. Meidän ala on tosi kasvatuslähtöistä, eli sanaa kasvatus kyllä kuulee jokapuolella kokoajan. Mä koen tän ite aika rankaks alaks, vaikka koulunkäynti aika helppoa ja rentoa onkin. Joutuu tosi paljon pohtii itseään, omia ajatuksiaa ja sitä millainen itse on. Henkilökohtasesti oon sitä mieltä, ettei todellakaan kannata hakea tälle alalle jos on rikosrekisteri, oot just peruskoulusta päässyt, sulla on huume- tai alkoholiongelma tai sä oot se teini joka juoksee joka yö ryyppäämässä ja rellestämässä kaupungilla.

Voin vähän kertoo noista aineista, mitä noissa lukkareissa näkyy.
Opinto-ohjaus: No luonnollisesti luokanvalvojan tunteja, käydään läpi tärkeitä asioita. 
Kulttuuriohjaus: Just sitä! Viimeeks käytiin kiertää gallerioita, katottiin elokuvaa.. Kulttuurin eri muotoja siis.
Nuorisotyön ja nuorisopolitiikan perusteet: Käydään yleisesti läpi tätä alaa, mihin voit työllistyä, millaisia erilaisia mahdollisuuksia on yms, käydään läpi millaista nykyajan nuorisokulttuuri on..
Matematiikka 1: Ei tarvii varmaan selventää?
Tietotekniikka: No word, powerpoint, excel.. Ja opetellaan käyttämään NETTIÄ.
Minuus ja kasvatus: Eli pohditaan omaa minuutta, temperamentteja, omaa ajatusmaailmaa yms. Mielenkiintoisia kursseja :)
Ohjaajuuden perusteet ja ryhmädynamiikka: Opetellaan ohjauksen perusteita, toimimaan ryhmässä, millaisia eri ryhmiä on jne.
Muuttuvat toimintaympäristöt: Millaisissa ympäristöissä nuoriso-ohjaajia on, miten tilanteet muuttuu joka vuosi jne.
Projektityö: Meidän alalla nykyään tehdään tosi paljon projekteja, joten hyvä että ollaan vihdoin saatu tää oppiaineeks. Eli tehdään joku projekti, jolla selvästi on alku- ja loppupvä. Kivaa. :) 

Voidaan siis työskennellä nuorisotaloilla, vanhainkodissa (vapaa-ajanohjaaja), koulukodeissa, perhekodeissa, erilaisissa projekteissa, liikunnanohjaajana, lastenkodeissa, etsivässä nuorisotyössä, huume-ja päihdeongelmaisten kanssa... Lista on pitkä. 



Melko rankkaa koulunkäyntiä. Eli luonnollisesti kaikki ruksitut kurssit on hyväkslukuja. Tää ei oo oikeesti kivaa, et on noin vähän koulua. Mä voisin olla siellä vaikka joka päivä 8-16. 


Toivottavasti tää avas edes vähän teille. :) 
♥: Jonna

2 kommenttia:

  1. Mä opiskelen lastenohjaajaksi, ja voin kertoo että kyllä toi koulunkäynti tosta vielä vaikeentuu, ainaki kurssien osalta.. Iteki sain ekana vuona paaljon hyväksilukuja entisestä koulusta , mutta sitten se taas normalisoitu kun menin kakkoselle tai viimestää kolmoselle.

    VastaaPoista

Risuja vai ruusuja? Kerro huolesi.♥